Nuch told me how to cook Green Curry on Sunday.
The way to cook is very easy.
Coconuts milk 1 can(560ml) put into a pan and put into green curry past 1 can(114g) before boiled it.
And Chicken500g, Banbu 800g, solt and sugger 4 scoops.
The time was less than 30 min. It was very nice!!
In fuct, we had to add chilli and eggplan. But I ordered to Nuch non hot and cheep.
That's why she toled me easy one and without chilli.
日曜日にノッチからタイグリーンカレーの作り方を教えてもらいました^^
作り方はいたって簡単。ココナッツミルク1缶(560ml)を鍋に入れ、煮立つ前にペースト状のグリーンカレー1缶(114g)を入れ、チキン500g、竹の子800g、フィッシュソース(無ければ塩)少々、砂糖を4スクープ程入れて完了。
作成時間はほんの30分もかからず、美味しいグリーンカレーができたよ~。実際はチリやナスも入れるらしいけど、私の要望で辛過ぎず、材料費もそんなかけないものを教えてと言ったのでこうなりました。
以前にターニャが作ったグリーンカレーは激辛過ぎて食べれなかったけど、これはめっちゃ美味しい!!! もっとタイ料理のレパートリーが増えるように頑張ります♪
因みにノッチが好きな私の茶碗蒸しも写真UPしてみました。
、、、、が、ノッチの要望で特大で作ってみたら、穴ボコボコで見た目最悪に。。。
でも味は良かったよ^^
No comments:
Post a Comment